"Att ha ett eget skrivbord..."

En bok jag aldrig glömmer helt är Märtha Tikkanens berättelse om henne själv i "Århundradets kärlekssaga". Läser i bloggen  "Att vara någons fru" en recesion av den boken.  Emmas som har den bloggen skriver om  Tikkanens bok och det fick mig att minnas hur bra den var. 
Bilden har jag lånat av Emma, från hennes blogg. I all debatt om kvinnor som blivit utsatta av män, är det här kvinnohistoria från 1970-talet och förmodligen mer eller mindre aktuell än i dag. Tikkanen har ett fenomenalt sätt att skrvia på och i hennes lek med ord växer en gripande, ibland humoristisk berättelse fram i form av en enda lång dikt. Läs den!!!
 
Att ha ett eget skrivbord är en önskan om mer än ett skrivbord...
Morgonstund, lite eftertanke medan tuggorna tuggas och tröttheten skjuts undan en stund.
Det här tunt skivade salta nötköttet är både Lukas och jag förtjusta i. Det påminner lite om vårt torkade salta renkött, och är väldigt salt och väldigt gott!          Finns på ICA Kvantum i Luleå ;-)
Lördagsmorgonen gryr och jag bestämmer mig för en hemmadag med allt vad det innebär. Tlill eftermiddagen kommer nog något eller några barnbarn hit för pepparkaksbak och mys.
 
♥ Maria
 
 
 
Kommentera inlägget här: