Livet!

Att få en riktigt underbart skön dag på fjället är som honung för själen! I alla fall för mig ;-)
Vi tog på oss skidorna på vårt lilla fjäll - Marie Pigg. Åkte över till Norge, över E10:an och in bland de små hytterna i Björnefjell.
Jag vägrade till en början att åka över fjällsjöarna, det är ju ändå 26 maj sa jag i lätt panik åt min man. Några norrmän vi mötte bedyrade att det inte var någon fara med sjöarna här på dessa höjder. Tur, för annars blir det lätt en omväg, längre än jag hade orkat den här dagen.
Lite vila, innan det var dags för den branta stigningen upp på Katterat.
Snart, snart är vi uppe, där man kan se ända bort till Rombakk och Atlanten i fjärran.
 
Sedan efter ännu en lång vila på en solig och varm plats fortsatte vi mot Riksgränsen och Sverige. Då vid 17.00 på eftermiddagen var snön inte längre hård och kall. Nu var det tungt, så grymt tungt att ta sig fram i snömos, speciellt där skotrar hade pöljt fram hela dagen. Skidorna sjönk ner helt fel och vi föll i branta backar, skrattade hejdlöst då vi väl kände att alla kroppsdelar fortfarande var hela, bara lite blåmärken och skrubbsår här och där. Det hör till då man utmanar sig själv till bristningsgränsen. Sista biten hem, då var det på ren och skär vilja vi tog oss fram.
 
Bastu och en god middag som Lukas fixade. Han var inte lika trött som vi efter sin dag i pisterna. Jag somnade skönt den här natten, stum i benen men med en go känsla i kroppen!
 
I dag, strålande sol över vita krispiga fjäll och den blåaste blå himmel, måste ut!
 
♥ Maria
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: