-Vad ska jag bli när jag blir stor?

Sitter i mitt kök och pratar om framtiden med min son och hans kompis Philip. Olika yrkens fördelar och nackdelar dryftas, och de återkommer hela tiden till lönen. Även om det är ett intressant jobb, att vara polis säger de båda två så är lönen alldeles för låg. 
Att jobba med gamla, är störtskönt säger de, efter att ha varit med Philips mamma på hennes jobb en gång. Vi minns Philips sköna morfarsfar som nästan blev 100 år, en rolig man från Råneå. Lukas säger sedan att han tycker det är roligt med barn, och att jobba som idrottslärare, att ha idrott hela dagarna är ju fett roligt!  
 
-Samhällslärare, det vill jag bli och diskutera politik med tonåringar hela dagarna fy f-n så roligt det skulle vara eller så blir jag politiker säger han och ler och hans gröna ögon gnistrar i vårt vintermörka kök.
 
Han blir nog en helt underbar lärare, om han inte blir hockeyproffs, tänker jag och det värmer mitt ömma modershjärta.
 
-Vad tjänar en lärare, frågar han sedan...hmm, säger jag...rätt så bra efter ett par år ändå.
 
Philip säger till sist att han nog ändå kommer att börja jobba med sin bonuspappa Daniel så småningom.
 
Lite förvånad och samtidigt hoppfull blir jag när de säger att de skulle kunna jobba med gamlingar för att de är så roliga och berättar så mycket skojigt om livet. Jag säger inget om lönen...men hoppet finns ändå, om fler än de här två killarna tycker så, då kanske vi fixar både barn-och äldreomsorgen även i framtiden - vi måste bara se till att vara roliga och berätta om vårt liv med en liten twist så att säga den dagen vi inte kan ta hand om oss själva ;-)
 
Och nu hyr vi ut vårt kära Gränsen, några helger och veckor under vår, sommar och höst.
Här är gudagott att vara!
 
Några helger och veckor är bokade, men det finns en del ledigt än. Premiärhelgen är bokad, 2-5/3, 30/3-2/4, v. 16, v. 18 är bokade.
 
Kom ihåg, Riksgränsen alltid ett äventyr, oavsett årstid.
 
Nej, nu är klockan mycket, och jag som lovat mig själv att inte hänga uppe för länge på vardagarna.
 
♥ Maria
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: