Lördagsstök

Vilken tur att jag började plocka undan redan på onsdagkväll, för att få plats med lite adventstingel. Jag har irrat runt här hemma sedan jag vaknade denna morgon. Putsat fönster, duschat blommor och bråkat på min man...förlåt! (men jag tycker att hans "jag ska göra det", tar för lång tid innan det händer, suck).
Nu till huset från 1746, eller något sådant. Gammalt hur som haver och hur mysigt som helst. Jag hade bara min mobil med mig, så bilderna är inte det bästa. Nästa gång jag hälsar på hos Ann-Sofie i Heden ska jag ta med mig min riktiga kamera.
Monika, Annsos duktiga mamma har gjort den fina kransen som pryder dörren.
Huset är varsamt renoverat, för att behålla det ursprungliga så långt som möjligt. Det var länge sedan någon bodde här, och nu ska det bli ett sommarhus - festhus för familjen. Här ska snart firas dop, kanske något julfirande med mera. 
Rustikt och mysigt.
Köket var inte riktigt klart, men nästan. Tapeten ny, men passar perfekt här.
Tjädertuppen, ser ut att ha bott här i eviga tider.
Sommarhuset står nära familjens vinterhus, så praktiskt. Så var det hos min mormor och morfar också, de hade ett litet timrat sommarhus på gården, där flyttade man in varje sommar har min mamma berättat. Under tiden storstädade man storhuset. 
 
Roligt med renoveringsprojekt, tycker jag :-)
 
Ha en skön första advent alla bloggläsare!
 
Själv ska jag hänga klart allt som lyser och glittrar och försöka få tag på lite granris, tallris med mera. Jag har en gran på min gård, den kanske får bli lite tunnare...
 
♥ Maria
 
 
 
Kommentera inlägget här: