Mattei, matjessill och midsommar

Festspelen i Piteå ligger lite fel i tid för mig i alla fall, just då jag har som mest intensivt på jobbet.
Aqusticum en orehört bra salong för musik, och ganska självklart på en musikhögskola. Akustiken är den bästa man kan tänka sig.
Katarina, den bästa eventgeneral/organisatör man kan ha. Allt var så bra ordnat och Mattei bäst så klart.
Peter Mattei, uppvuxen i Gammelstad och en världsartist. Jag åkte iväg efter jobbet, trött och stressad, men så glad att jag tog mig tid. För när jag satt mig ner, tagit några djupa andetag och sänkt axlarna lite, så skyndade jag mig att fota honom snabbt, där av de dåliga bilderna. Snabbt För han vill inte bli fotad då han är på scen, och då blir bilderna som de blir, tyvärr.
 
Nåja, efter att han sjungit några minuter var jag helt såld, vilken upplevelse!!!
Även om han inte vill bli fotad så är han förlåten för att han sjöng som en gud. Jag hade den absolut bästa platsen man kan tänka sig. Rad fyra, i mitten rakt framför mig stod han och jag fick hans röst rakt i mitt bröst, så att sockerdricka bubblade i mig resten av konserten och resten av kvällen.
 
De som satt intill mig, en upplevelse bara det, så trevliga damer i olika åldrar. Vi kände inte varandra sedan tidigare, men fick en superbra kontakt bara så där. En var Peters mamma, en annan hans kompis sedan tonåren, den tredje hade träffat Peters mamma på Börje Olssons konditori där mamman jobbade en gång i tiden. Roliga korta samtal mellan låtarna och i pausen.
 
Som den lilla historien då vi fikade och alla runt bordet hade sjungit i samma kör som Peter i kyrkan, även Jari Sillanpää var med i den kören, men körledaren tyckte inte att kören var tillräckligt bra för en resa till Paris, då en gång för länge sedan. Jari, idag en av Finlands största sångstjärnor och Peter en världsstjärna. De fick alltså inte åka till Paris, men två av dem lever gott på sin sångröst i dag.
Det blev midsommar i år igen, trots allt. Vi har bästa helgen man kan ha, då vi hänger med min bror och hans familj. Tyvärr fick vi tacka nej till en grym 60-års fest men det kändes inte bra att lämna en tonåring ensam. Och nu njuter vi av att vara hemma.
Egentillverkad Sangria.
Duka så roligt då man har tid. 
 
Ha en skön midsommarhelg alla bloggläsare!
 
♥ Maria
 
 
Kommentera inlägget här: