Fina kvällar

I kväll känner jag att sensommaren gjort entré. Dimman kryper in och brer ut sig på vår äng i kväll. 
Vi har haft en superduper rolig vecka med svägerskan Anita och min brorsdotter Elin, lite spännande berättelser en kväll hos Frida. 
Ibland blir det hejdlöst roligt, som då Anita berättar om den datakurs hon gick i Umeå, tidigt 1980-tal. De hade ingen dator alls första terminen, utan bara ett stencilerat häfte med en dataskärm och tangetbord på bild. Halva klassen slutade efter första terminen, missnöjda med upplägget.
Hon, och två klasskamrater hade så roligt på fritiden tillsammans, så de fortsatte ett halvår till trots den dåliga tillgången på datorer. Vad gör det idag, att de roade sig ett år på en datautbildning utan datorer, då i tidernas begynnelse!?! De lärde sig säkert massor ändå, om inte annat så om livet. 
Fina sommardagar, som kommer och går.
Vattnet, så varmt!
 
I morgon får jag börja springa igen, fast väldigt lugnt. 2 min springa, två minuter promenera och så vidare om det inte tar ont vill säga. Fler gäster har ramlat in, så nu är huset fullt och vi myser med god mat, gott att dricka och ibland en film eller två.
I kväll blev det Kronjuvelerna. Bara tragisk, men Alicia Viklander, vilken skådespelerska!!!
Måste i alla fall se en lite mer upplyftande film nästa gång.
På taket sitter en ensam Storspov och tjuter, inte drillar som det står i fågelboken att de gör. Pappa Storspov ger sig i väg i juli, mamman for redan i juni och ungarna ger sig i väg i augusti läser jag vidare. Jag tror att det är en övergiven och ensam unge som tjuter för att pappan gett sig av...
 
♥ Maria
 
 
Kommentera inlägget här: