Stockholms tips

Un Poco, bästa italienska maten jag någonsin ätit!!!
Okej, den jag ätit i Italien är väl bäst, med tanke på att man faktiskt då är mitt i den romerska kulturen med allt vad det innebär. Men näst efter, kommer den här lilla restaurangen på Karlavägen. Jag fick tipset av Lenita som var här i höstas.
-Välj smakmenyn, den är så god, sa hon. Och det var precis det vi gjorde.
7 eller 9 olika små rätter. 
Först ut, olika sorters salami, oliver, olivoljat bröd och...
tomater med buffelmossarella dränkta i en ljuvligt god balsamico.
Jag värmde mig med en KaffeCarlsson efter några kyliga timmar i Husby ishall och en snabb promenad längs snöslaskiga gator på Östermalm, allt medan maten bars in.
Biff Tartar med spännande tillbehör som kapris och annat gott som jag inte vet vad det var, och en supergod lättgrillad tonfisk. 
Risotton, jag måste få till en sådan hemma i helgen. Den här hade en tydlig smak av tryffel. Raviolin, en smakbomb, brynt smör med rostade pumpafrön, solrosfrön och någon örtkrydda.
Och till sist då jag höll på att spricka, kött. Ryggbiff och lammracks, sötpotatis och två goda såser. Jag hade gott klarat mig på 7 rätter. Men då fick man inte det sista, köttet som min man suktade efter. Till allt gott drack vi deras eget vin som heter Un Poco.
Vi fick den allra bästa servicen. Alla var glada och trevliga och då kommer jag tillbaka ;-)
 
Efter maten skulle vi ha tagit en liten promenad till Hotell Diplomat för att träffa Mikael och Maria, men då hade jag laddat ur. Orkade knappt ta mig tillbaka till vårt hotell på Söder. Min förkylning som inte ger med sig gör mig vansinnigt trött. 
 
Hur som haver, så hade vi en trevlig helg!
 
♥ Maria
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: