Kort om min vecka

Veckan som gick har gått i 180 knyck. Efter en grymt fin långhelg i Riksgränsen fixar man allt, även det mest tärande som får tårar att trilla.
Njuter av chokladpraliner medan mannen bygger, vi har nämligen ett nytt projekt på gång :-) Nu i Gränsen.
En bedårande vacker måndag med min man. Hur skönt är inte det, att få vara ledig en måndag bara så där!?!
Jag ville verkligen inte åka hem!
Men vi hade ett event i Malmberget. Storebror kramar lillebror, och lillebror fyller 50 år! Vi ville ju så klart fira min svåger, så därför åkte vi hem från Gränsen, eller jag åkte hem efter att ha firat i Malmberget ett tag, en väldigt speedad visit för mig.
Det var nog inte någon på Östra Malmberget som missade födelsedagen.
Tänk att han, som alltid var liten har vuxit och blivit stor! När jag lärde känna honom var han 11 år.
In kom cirkus Öryd som redan hunnit med att gratta mitt i natten, 24.00, med cirkusmusik så hela kvarteret vaknade.
Grattiskramar till Patrik Ö som också han fyllt 50 år alldeles nyss! P.S. han är fenomenal på att bugga, bara så att ni vet ;-)
Bitten, längst till höger var där och grattade med en massa andra Malmbergsbruttor.
Godaste smörgåstårtan jag ätit tror jag. 
Jag var hemma vid midnatt efter 50 mil i bil, en kort natt och en lång dag som följde på det. En arbetsdag på skolan, och så började flyttkarusellen här hemma. Joel och Lovisa packade lite av Joels fina porslin och annat smått och gått som han hade här hemma hos oss, skönt att bli av med en massa saker som tagit plats tänkte jag.
Sedan bar han in ett trumset till, vi har redan ett i förrådet, grrr jag blir galen på allt som vi förvarar åt våra gulliga barn. Mitt fina gästrum är fullproppat med saker som inte fick flytta med till Skåne. Joel är cool som vanligt, inte mycket som får honom att stressa upp sig. Mitt i packandet sätter han sig vid trummorna ett tag.
Lovisa väntar tålmodigt på honom då han börjar smörja in sina vandringskängor som fått vara med på en blöt fisketur i fjällen för två veckor sedan.
Hur ska de hinna ner till Malmö, undrar jag?
Han är som sin far tänker jag då jag ser honom smörja och putsa sina kängor.
 
Kaoset här hemma beror nu inte bara på att Joel burit in en hel del av sina saker, så som surfingbrädor, trummor och annat. Lukas har fått flytta in i huset igen, mot sin vilja till en början, och jag har hyrt ut vårt gårdshus, ett tag i alla fall. Till en ung student som inte hade något boende. Alltså, alla Lukas saker är på väg in i ett rum som Joel redan fyllt till brädden. Gissa om jag flyttat runt på möbler, kläder och annat kolijox denna vecka?! 
Lukas har en del han behöver träna på, städning till exempel. Nu har jag i alla fall storstädat där ute. Det var inte en dag för tidigt.
-Nu har eran mor ett nytt projekt på gång, sa min man, till våra söner i fredags - Projekt Ragnar! 
-Ja, ock?! sa jag och kände mig väldigt obrydd över hans kommentar.
Hyr man ut, så ska hyrsegästen känna sig välkommen tycker jag.
 
Förrutom jobb på dagarna så har jag hämtat sonen från Coop Arena mitt i natten och sent på kvällen denna vecka då de hade varit i Örnsköldsvik och Sundsvall och spelat några dagar och en annan kväll då de kom från Oulu i Finland har jag alltså pysslat med allt ovan tills jag stupat i säng.
 
Fredagen var en semesterdag igen, nu med tårar som trillade då vi tog adjö av min moster, sorgligt, men en tröst är att hon med sin ankomst berikar någon himmel någonstans med nybakade mjukkakor, varma kramar och glada skratt.
 
Idag, en tur till Haparanda och inköp  - Projekt Ragnar!
 
Ragnar blev två, och jag har hämtat hans kompis med dator i kväll som också ska bo här ett tag, hej och hå! Två trevliga killar som har lovat att hjälpa mig med snöskottningen i vinter.
 
För om mannen fortsätter med att jobba i Malmfälten vilar ansvaret för snön på mig på vardagarna, om det skulle visa sig att det blir snö i vinter förstås och om killarna bor kvar här i byn tills dess, det hoppas jag. Skönt för Lukas, för då slipper han skotta alla gånger hans mamma inte hinner skotta...jag gillar ju att skotta egentligen, sant! Fast ibland har jag inte tid, också sant :-)
 
Sömnen denna vecka - minus och minus blir...plus :-).
Jag tar ingen det någon annan gång.
 
♥ Maria 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm:

Härligt med en långhelg vid riksgränsen, det ser ut att vara så fint där :)

Svar: Helt underbart! Ett ställe där man verkligen kan koppla bort alla måsten och bara vara.
Moi

Kommentera inlägget här: