Advent

Dagarna blir knappt ljusa nu, innan det mörknar igen. Vi släcker ner, tänder svagt skimmrande eljustakar och adventstjärnor. Jag kryper upp i soffan med en tekopp, tittar på granarna utanför som rör sig svagt av vinden och känner lugnet.
En rumsgran som överlevt ett helt år hos oss. Min man trodde inte att den var äkta. Tur att inte ansvaret för blommorna ligger på honom, för då hade den aldrig fått vatten. 
Elflugan, min favorit till jul.
-Oj, vad jag fick leta efter den i går. Hittade kartongen där den brukar förvaras, tom! 
Och i min garderob, längst in bakom något annat fanns den, men då hade jag redan letat igenom hela huset.
 
Snart en hockeymatch i Coop arena och sedan fika hos landshövdingen, tjoho!
 
Har varit hos honom, eller någon av hans företrädare på fika en gång tidigare. Nu är det rätt så länge sedan och jag ser fram emot det idag :-)
 
Förra landshövdingen P-O Eriksson var på samma middag som jag i Ersnäs för många år sedan, trevligt. Vi har inbjudna som hedersgäster av Ersnäs byaförening för att de hade beösk av fransmän från deras vänort där. 
 
I dag är det en bjudning för allmänheten, som man får anmäla sig till. Och jag passade på, kände att det kunde vara rätt så spännande att få skaka hand med Sven-Erik Österberg också. Jag fick några biljetter så jag hoppas att Lukas hinner med oss efter matchen, så han inte fastnar i omklädningsrummet som vanligt.
 
Att vi bor på samma lilla gata som Norrbottens förste landshövding Adolf Ekorn bodde på är ju lite skoj också, han bodde här 1809 då Norrbotten blev ett eget län, och tänk att residenset då låg här intill i en gammal norrbottensgård.
 
Nu måste jag åka, ha en skön adventssöndag!
 
♥ Maria
 
 
Lena:

Så trevligt, men det är Tomas som heter Östros, landshövdingen heter Österberg :-)
Ha en fin advent och god jul
Kram Lena

Svar: Tack, ska genast skriva rätt 😉 det blir fort och fel ibland 😜 ha en fin december ni med! Är du hemma någon kväll nu innan jul kanske du Agneta o Tomas vill komma på fika ?
Moi

Kommentera inlägget här: