Lite smågodis

Även om jag njuter mest av allt av en lugn frukost hemma, så är det rätt så mysigt att äta frukost på andra ställen någon gång då och då.
Café amalia var ett fik alldeles nära där vi bodde i Visby, så där av testade vi deras frukost en morgon.
Konst att köpa på väggarna.
 Ett mysigt ställe med några gulliga tjejer som jobbade järnet den här morgonen.Tyvärr så har inte alla förståelse för hur det kan vara när man är få som arbetar och många som vill ha betjäning samtidigt. Två familjer i sällskap hade bråttom till färjan, och blev irriterade och otrevliga på de unga tjejerna som sprang med yoghurtskålar och brödkorgar mellan borden, för att de fick vänta så länge. Ja, det var lite väntetid, men vi har ju semester förtusan.
 Det resulterade (enligt min analys), i att tjejerna blev ännu mer stressade och då serverade dom någon annan före denna familj, vilket ju blev fel, men då fick de sig ännu en avhyvling av familjerna som skulle till färjan. Synd att missa färjan, vilket jag inte tror att de gjorde, men de kunde ju ha kommit lite tidigare i stället?!?
Jag läste lite ur min bok, drack te med andakt ur den fina koppen av Agneta Livijn, vill ha sådana, men hittade inga att köpa på Gotland. De finns i Stockholm fick jag veta av Katarina, bra med instagram ;-) Och lyssnade lite med ett öra på de arga som skulle till färjan.
De som är på bild var inte de arga, det var en glad dansk familj ;-) Empati, för jag har ju varit där själv en gång, sprungit mellan borden i minst 8 timmar per dag, förhoppningsvis med ett leende på läpparna fast alla inte var så trevliga alla gånger. Sedan hände det att man fick skäll av kocken för att man sprang för långsamt så att maten riskerade att bli ljummen :-(
 I dag har jag noterat att de har joggingskor på fötterna, de flesta servitriser, och rätt så lediga kläder. Vi hade snäv marinblå eller svart kjol, vit blus och klackeskor, med låg klack som tur var.  Jag somnade med ömma fötter varje kväll/natt. Och på morgonen sydde jag ihop slitsen på min pennkjol som alltid sprack någon cm av att jag tog för långa steg i all hets. 
Måste tipsa om en superfin affär alldeles vid Stora torget i Visby, Idyllien.
 Här var jag bara tvungen att handla. Lite gott te, lite ljuvliga dofter och presenter till vår dotter som är tonårsvakt, eller vad man ska kalla det. Hon bor hur som haver hos oss då vi nu är på resa. Och ansvarar för vår 15-åriga son som vägrade följa med oss. Vi var lite strategiska också, när han nu inte ville med oss. Vi valde att lägga delar av resan då han börjat träna igen, då är han fullt upptagen med hockeyn, vilket vi tycker är bra ;-) 
 
Ett annat tips, Tofta lagret, utanför Tofta.  En stor loppisaffär som vi besökte under en av våra cykelturer, massor av roliga saker, men inte så lätt att handla med sig fina saker om man har cykel, ännu en fördel, att resa med husvagn, för då kan man ta med sig mycket. Det har jag gjort :-)
Den här affären  Akantus fanns redan för 20 år sedan här i Visby, jag vet inte om det är samma ägare nu som då. Här köpte jag i alla fall ett litet bord, då för 20 år sedan. Vi hade husvagn och rätt så stor bil också, så det gick bra att ta med sig bordet. Nu tyckte jag att priserna var lite väl höga, men efterfrågan och tillgång är väl det som styr, eller?
En White Lady och en fänkolsoppa till förrätt på Donners Brunn
 Lammfilé till varmrätt. Lamm är ju Gotländskt om något. Och Donners, ett bra ställe att äta på om man har höga krav på maten. Här minns jag att vi dansade tills vi stupade då jag var tonåring, eller var det på hotellet?  Här brukar  i alla fall politikerna mingla med ett glas rosé eller en öl i handen under Almedalsveckan har jag hört.
Jag tittade min man djupt i ögonen och sa något fint tror jag...eller så diskuterade vi vad våra politiker gör för att göra det möjligt för småföretagare att överleva utan ROT-avdrag, och samtidigt få en tillräckligt bra inkomst så att det finns pengar över till en dräglig pension osv. För utan ROT finns risken att svartjobben ökar, vilket inte är gott vare sig för företagaren eller staten. Och alla vill vi ju betala skatt och bidra till en bra sjukvård, skolor för framtiden och annat som gör livet så bra att leva i vårt land.
En promenad genom ett myller av människor medan solen gick ner och skymningen föll.
 Jag vill stanna tiden, bara få vara i detta nu, länge...
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: