Fina dagar

Njuter livet med en eld som värmer i ryggen och med stearinljus som långsamt brinner ner medan mörkret faller en Gotländsk julikväll. Kan det bli bättre?
Förutom ett väldigt fint och mysigt hotell så bjuder Stelor på otroligt god mat. Vi har ätit en av det godaste middagar man kan tänka sig i kväll.
Mannen valde en flankstek kryddad med ramslök och annat gott och som serverades med smörkokt potatis. Jag valde kokt torskrygg som rimmats i saltlake och serverades med grilla broccoli, broccolicreme, och tunna skivor av brocccolistjälk som ångats. Över allt, en citronvinägrette.  
Gotland har många trevliga restauranger och otroligt bra mat. Vi har ätit gott varenda dag och maten här på Stelor var nog bland det bästa. Men vi har inte bara ätit, vi har både sprungit och cyklat. I går knorrade mannen över att cykla 5 km, som visserligen blev nästan 2 mil till slut. I dag överrskade han mig med att själv föreslå en cykeltur på 2,5 mil enkel väg!!! Det är just därför det är så spännande att leva med honom, man slutar aldrig at bli förvånad ;-)
Jag jobbade här på Gotland för 35 år sedan, som servitris på restaurang. Roligt, jobbigt och ett lärande för livet. De rödblommande vallmofälten var något jag fascinerades över då och likaså nu, vackert i all sin enkelhet.
Turen i dag tog oss till Djupvik. En vacker strand, men inget skönt badväder för dagen. Däremot en fin restaurang. Det finns många av dem här på ön. Men den här kan jag varmt rekomendera.
Belöningen efter 2,5 mil, var sitt glas med kallt bubbel. 
Det blev en god räksmörgås och varma rödbetor med tryffelcreme till lunch här.
Och en god morotskaka med hett te, som vi avnjöt inne, det var kyliga vindar idag.
Lilla och stora Karlsö, dit åkte vi båt på en dagsutflykt för många år sedan, då när vi hade tre barn och fortfarande åkte på semester med husvagn. Vi gillade faktiskt det då, allihop. I dag är det tydligen bara jag som kan tänka mig en sådan semester. Min man vägrar. Jag kan inte förstå varför???
 
Men om vi hade rest med husvagn hade vi aldrig fått uppleva det här fina stället - Hotell Stelor!
Restaurangen, som är inhyst i en gammal ladugård eller något liknande.
Och hotellet, ett gammalt stenhus från början med lite nyare tillbyggnader.. 
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: