Elevrådsutbildning

Vilken bra dag vi hade i dag med elevrådet från vår skola. Synd att jag glömde min kamera hemma just idag :-( för det fanns så mycket att fota, och jag fick fota med min mobil vilket inte är lika skoj.
Thyra en engagerad fritidspedagog på skolan hade organiserat dagen på allra bästa vis. Här på Café Tingshuset hade hon bokat in oss för dagen. När jag kom såg det lite dystert ut men inne var det hur fint som helst.
Lotta som driver caféet tog emot mig, berättade lite om husets historia och gav mig några tidningar att bläddra i medan jag väntade på att Thyra och Malin skulle komma med eleverna. 
Tekannan, så fin! Lotta dukade upp medan jag bläddrade i tidningar och småpratade med henne. Nygräddade bullar, saft, te och kaffe.
Och så kom eleverna. Glada och förväntasfulla inför dagen. Det var några elever till, men jag kan inte fota alla som ni vet.
Huset har massor med rum, här gula rummet. 
I dag är huset privatägt, men får ej användas som privatbostad. 
Efter fikat blev det värdegrundsövningar med Malin, skolans idrottslärare. Liten föreläsning om demokrati, representativ demokrati och lite till. Sedan pratade vi om hur en styrelse fungerar, varför vi har elevråd osv. VI såg en kort film om hur elevrådet fungerar på en annan skola. Sedan blev det lunch.
Tacos, och alla jublade.
Huset har massor med kakelugnar. 
Vi fikade inte en gång till, någon måtta får det vara! Men jag blev tvungen att fota lite av allt det goda som dukades fram för alla fikagäster som skulle komma under dagen. Caféet är öppet onsdag-söndag under vinterhalvåret från 11.00-20.00 och ligger alldeles intill kyrkan. Sommartid är det öppet alla dagar i veckan.
 
Eleverna var superengagerade hela tiden och fick beröm av Lotta för att de var så duktiga och trevliga.
 
Ja, sedan blev det buss tillbaka till skolan för eleverna och en lugn eftermiddag för mig på mitt kontor med en massa administrativt arbete.
 
♥ Maria
 
Kommentera inlägget här: