Bra start

En otroligt bra start på ett läsår för eleverna och ett otroligt engagemang av pedagogerna!!!
Läger för mellanstadiet i Rågraven. En övernattning för varje årskurs och två dagars arbete med värdegrunden och i det samarbetsövningar på hög nivå.
Malin, lärare i år 6 peppar och ger instruktioner.
Anita, lärare i hemkunskap var glad att hon fick följa med, vilket också glädjer mig, att hon var glad ;-) Här är det ett stort Tangrampussel som ska läggas rätt.
-Snälla, fota mig!!!
-Okej, jag gör väl det då, för att du är så glad ;-)
-Fota oss också!
-Självklart, jag har ju med mig kameran så...
Malin en av skolans duktiga idrottslärare, som sovit här och varit i tjänst från tisdag morgon till fredag em. Superduper bra! Här instruerar hon eleverna i hur man använder ett Trangia kök.
Det här var en övning som kräver lugn och koncentration.
Att göra knopar, först måste vi vuxna veta hur man gör, för att sedan visa eleverna. Susanne och Ulrika lär varandra.
Och sedan instruerar de eleverna. Ulrika har också varit i tjänst typ hela veckan dygnet runt. Och de har fått extra hjälp ända fram till 21.00 någon kväll av några lika entusiastiska kollegor, vilket gjort lägret genomförbart och riktigt roligt för eleverna.Sedan får vi inte glömma alla föräldrar som varit engagerade. Föräldrar son deltagit och agerat i "spökvandringen" när mörkret sänkt sig över ängarna och vildvittrorna seglat fram i den  stjärnklara augustikvällen. Huvaligen så läskigt!
Men vad händer nu? Alla rusar in och kvar står jag och tittar på alla färggranna skor...
Okej, fikatime! Och det är föräldrar som bakat och levererat allt. 
Här är vackert, Luleälven flyter långsamt förbi ner mot Bottenviken. Ulrika hade valt att vara badvakt, vilket hon nästan ångrade, för det var grymt mycket knott. Men med myggmedel löste hon även den sysslan galant. Jag hade inte myggmedel, och blev biten överallt medan jag hälsade på. I fjol då jag var här och hälsade på var det inte en mygga eller ett endaste knott, märkligt hur det kan vara från år till år. Barnen som badade...verkade inte bli bitna alls...eller?
Ni ser ju, vilka underbara pedagoger det finns! Som trots egna barn ser värdet i det här och väljer att satsa tid och engagemang på något som våra eleverna på skolan mår så bra av och som gör att vi får en riktigt bra skolstart. 
 
Nu en lördag som jag inte riktigt vet vad jag ska göra med. Massor som jag borde, något som jag vill mer än annat...men jag börjar med en tråkig sak och sedan tar jag och satsar tid på en lite roligare :-)
 
♥ Maria
 
 
 
Kommentera inlägget här: